Select Page

Informació i inscripcions:

 Formulari de contacte

a/e: info@guiesaixeus.com

Telf: 608.671.533

 

Ull de Ter – Núria – Ull de Ter

La Travessa que uneix el Santuari de Núria amb la zona de pistes de Vallter2000, a Ull de Ter, segurament és una de les travesses pel Pirineu Oriental més assequibles per a qui es vulgui iniciar en aquest tipus d’activitats. Tot i la seva distància i desnivells, el recorregut no presenta excessives dificultats tècniques i recorre indrets d’especial bellesa i amb unes grans vistes, a més de fer nit en un dels indrets més màgics del Pirineu, el Santuari de Núria.

Us proposem una travessa circular de dos dies de durada. Començarem a Ull de Ter i tot passant pel Refugi de Coma de Vaca arribarem a Núria per fer-hi nit (Alberg Pic de l’Àliga). El segon dia retornarem cap a Vallter recorrent la vall del Noucreus i per tota la carena fins al coll de Tirapits per encarar el tram final de retorn a Ull de Ter.

Una travessa que no us decepcionarà!!

Dificultats: camins de muntanya ben definits. Algun tram sense camí i algun punt on haurem de fer servir les mans per progressar. Trams vertiginosos puntualment.

Riscos: camins de muntanya irregulars i terreny inestable.

Condicions: Hàbit de fer excursions de dia sencer.

Edat mínima: 16 anys.

Preu: 105€. Socis del CER: 100€

Inclou: guiatge, allotjament a l’Alberg Pic de l’Àliga en règim de mitja pensió, assegurances, impostos i material de seguretat col·lectiu.

No inclou: el que no estigui especificat en l’apartat ‘Inclou’

Nombre mínim/màxim de participants: 4/15

Punt de trobada: estació d’esquí de Vallter2000

Punt d’inici de l’activitat guiada: estació d’esquí de Vallter2000

Desplaçament en cotxe: no

Recorregut: Vallter2000 – Coll de la Marrana – Refugi Coma de Vaca – Núria – Coll de noucreus – Coll de Tirapits – Coll de la Marrana – Vallter2000

Distància: 29km (total dels 2 dies)                                    

Desnivell positiu/negatiu: +2000m / -2000m (total dels 2 dies)

Horaris:

Punt de trobada: 9h            

Temps caminant: 7h aprox.

Hora de finalització: 16h

Equip i material: calçat de muntanya de canya alta. Menjar (esmorzar del primer dia i dinar/pica-pica pels dos dies) i beguda. Barret i protector solar (ulleres i crema solar). Roba adient a l’època de l’any i condicions. Roba d’abric i impermeable. Roba de recanvi. Estris de neteja personal i tovallola. Llinterna. Motxilla adequada. Bastons recomanables.

Mesures ambientals: Caminarem dins el Parc Natural de les Capceleres del Ter i del Freser. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes.