Select Page

Informació i inscripcions:

 Formulari de contacte

a/e: info@guiesaixeus.com

Telf: 608.671.533

 

Travessa de Montserrat

Del massís de Montserrat se’n coneix, sobretot, la zona del Monestir benedictí i els seus voltants; les ermites de Sant Joan o el camí fins al seu punt culminant, la Miranda de Sant Jeroni.

Poques persones s’aventuren a endinsar-se en els paratges més recòndits i amagats de la muntanya que podrem recòrrer en aquesta travessa circulars de dos dies.

Sortint del Monestir caminarem pel vessant nord fins arribar al refugi Vicenç Barbé, on farem nit. L’endemà tornarem cap al Monestir entre boscos, cims, canals i passos gairebé impossibles enmig de vertiginoses parets.

(la informació que trobareu tot seguit fa referència a la travessa en dos dies. Si la voleu fer en un dia demaneu més informació, ja que algunes dades canvien)

Dificultats: camins amb pujades i baixades fortes i per terreny inestable. Caldrà utilitzar les mans, puntualment, per a poder progressar. Hi ha algun pas vertiginós. Un pas de 2m amb corda (opcional)

Riscos: caigudes des d’altures considerables.

Condicions: Ruta llarga que demana una bona condició física i estar acostumat a caminar per camins irregulars i poc definits. No tenir por a les altures.

Edat mínima: 16 anys.

Preu (€): 115€. Socis del CER: 105€

Inclou: guiatge. 21% IVA. Assegurances RC i accidents.  Allotjament en règim de MP al Refugi Vicenç Barbé.

No inclou: el que no estigui especificat en l’apartat ‘Inclou’. Opcional pícnic del 2n dia per 11€.

Nombre mínim/màxim de participants: 4/10

Punt de trobada: Estació del Cremallera de Montserrat (al Monestir)

Punt d’inici de l’activitat guiada: Monestir de Montserrat

Desplaçament en cotxe: No

Recorregut: Monestir – Sant Benet – Santa Cecília – Coll Guirló – Refugi Vicenç Barbé – Coll de Port – Montgrós – Albarda Castellana – Sant Jeroni – Sant Joan – monestir

Distància:  12km + 13km

Desnivell positiu/negatiu:  +1300m/-1100m (1r dia)   +900m/-1100m (2n dia)

Horaris:

Punt de trobada: 8:30h                  

Temps caminant: 8h aprox. cada dia

Hora de finalització: 17h aprox (al Monestir)

Equip i material: calçat de muntanya de canya alta. Menjar i beguda. Barret i protector solar. Roba còmoda de muntanya. Roba d’abric i impermeable. Roba per canviar-se al refugi. Sac-llençol (al refugi disposen de mantes). Frontal. Bastons opcionals.

Mesures ambientals: Caminarem dins el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes pel Parc.