Select Page

Comes de Rubió i Pic de l’Orri

El Pic de l’Orri és un cim amb unes vistes panoràmiques privilegiades. Des del Pallars i l’Aran fins l’Alt Urgell, el Cadí i bona part de la Catalunya interior. Al seu vessant nord hi trobem les pistes d’esquí de Port Ainé, però al sud, i una mica perdut entre uns formidables boscos, hi trobarem el Refugi de les Comes de Rubió.

Aquesta ruta de dos dies ens permet fer el seu cim amb força comoditat. El primer dia és una suau passejada fins al Refugi que ens permet agafar confiança amb les raquetes de neu. El segon dia ens enfilarem al cim i tornarem a baixar fins al refugi fent una volta circular. I un cop haguem recollit el nostre material al refugi, tornarem fins al Port del Cantó per un camí diferent al del dia anterior

Una bona ruta per iniciar-se en les sortides amb raquetes de neu, amb un primer dia suau i un segon dia més exigent però a l’abast de tothom.

Dificultats: les pròpies de caminar amb unes raquetes de neu. En general la zona no presenta cap dificultat especial, tot i que a la pujada al Pic de l’Orri trobarem alguns pendents més pronunciats i ens mourem per un terreny irregular d’alta muntanya.

Riscos: zones amb neu molt endurida.

Condicions: Estar acostumat a caminar durant unes quantes hores.

Edat mínima: 16 anys.

Preu: 80€

Inclou: guiatge. 21% IVA. Assegurances RC i accidents. Gestió de les reserves

No inclou: l’estada al Refugi (MP:43€ i MP + picnic: 53€) i el que no estigui especificat en l’apartat ‘Inclou’

Nombre mínim/màxim de participants: 4/15

Punt de trobada: Parking al mateix Port del Cantó.

Punt d’inici de l’activitat guiada: Port del Cantó.

Desplaçament en cotxe: No.

Recorregut: Port del Cantó – Refugi Comes de Rubió – Pic de l’Orri – Refugi Comes de Rubió – Prat Muntaner – Port del Cantó.

Distància:  10’5km                      

Desnivell positiu/negatiu: +350m / -350m

Horaris:

Punt de trobada: 10:00h                  

Temps caminant: 2-3h aprox.(1r dia)

Hora de finalització: 17h – 17:30h

Equip i material: Raquetes i bastons. Calçat de muntanya impermeable de canya alta. Menjar i beguda (es pot demanar pícnic pel dinar del 2n dia al Refugi). Guants, buff, gorro i protector solar (ulleres, crema i barret). Paraneus (molt recomanables) Roba d’abric i impermeable. Sac de dormir i sabatilles de descans pel Refugi. Llinterna. Roba de recanvi. Estris personals (neteja…)

Podeu portar el vostre fogó i menjar per cuinar pel vostre compte

Mesures ambientals: Caminarem dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes pel Parc.