Select Page

Informació:

 Formulari de contacte

a/e: info@guiesaixeus.com

Telf: 608.671.533

 

Pica d’Estats

La Pica d’Estats, amb els seus 3143m d’altitud és el cim més alt de Catalunya.

La ruta per arribar al seu cim és llarga i exigent. Comença a la Molinassa, molt a prop del refugi Vallferrera, i recorre el Barranc de Sotllo tot passant per dos estanys, el de Sotllo i el d’Estats, abans d’encarar-se a la forta pujada que mena al Port de Sotllo. Des d’aquí descendeix cap al vessant francès per acabar arribant al cim per la cara nord.

Un cop al cim, i si en tenim ganes, també podrem fer el cim del Pic Verdaguer o del Moncalm. El retorn el farem pel mateix itinerari.

Dificultats: camins d’alta muntanya ben definits però on caldrà, puntualment, travessar trams de roca sense camí o alguna petita congesta de neu. Des del Port de Sotllo fins al cim, camí de fort pendent i inestable amb presència de neu gairebé assegurada. Tram amb cadenes per superar una paret rocosa. Recorregut molt llarg.

Riscos: camins de muntanya irregulars i terreny inestable. Relliscades a les congestes de neu. Caiguda des d’una altura considerable en el tram rocós equipat amb cadenes.

Condicions: Estar acostumat a caminar per camins irregulars i poc definits. Bona forma física

Edat mínima: 16 anys.

Preu: 60€ (4-5p), 55€ (6-7p), 50€ (8-10p)

Inclou: guiatge, assegurances, impostos i material de seguretat col·lectiu.

No inclou: el que no estigui especificat en l’apartat ‘Inclou’

Nombre mínim/màxim de participants: 4/10

Punt de trobada: Parking del càmping Pica d’Estats

Punt d’inici de l’activitat guiada: La Molinassa

Desplaçament en cotxe: Sí. Uns 12km per la pista al Pla de Boet.

(consulteu preu i disponibilitat si voleu fer el trajecte en taxi 4×4)

Recorregut: La Molinassa  – Refugi Vallferrera – Barranc de Sotllo – Estany de Sotllo – Port de Sotllo – Pica d’Estats. (retorn pel mateix recorregut)

Distància: 20km                                   

Desnivell positiu/negatiu: +1575m / -1575m

Horaris:

Punt de trobada: 5:30h                  

Temps caminant: 10h aprox.

Hora de finalització: 17:30 – 18h (a Àreu)

Equip i materialcalçat de muntanya de canya alta. Menjar (esmorzar i dinar) i beguda. Barret i protector solar (ulleres i crema solar). Roba adient a l’època de l’any i condicions. Roba d’abric i impermeable. Motxilla adequada. Bastons recomanables.

Mesures ambientals: Caminarem dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes pel Parc.