Select Page

El congost de Montrebei

El congost de Montrebei és una de les joies de la natura que podem contemplar en directe a casa nostra. I per a fer-ho ens haurem de calçar les botes  i fer una bonica excursió per uns paratges que de ben segur no oblidarem en molt de temps.

Us proposem dues alternatives:

La primera consisteix en fer un camí d’anada i tornada des de l’ermita de La Pertusa fins al final del congost i el retorn pel mateix camí.

La segona combina aigua i roca i ens acosta fins al congost en vaixell, per desembarcar-nos i començar la caminada, primer cap al congost i després cap al nucli de Montfalcó tot passant per unes vertiginoses escales ancorades a la roca. Per acabar la ruta un altre tram en vaixell ens retornarà al punt de partida. Aquesta segona opció no és recomanable per aquells que tingueu vertígen.

Les informacions que trobareu tot seguit fan referència a la sortida en vaixell, només disponible en l’època en que funciona el vaixell. Si us interessa l’opció des de La Pertusa, contacteu amb nosaltres i us passarem el detall

Dificultats: camí fàcil de transitar, però amb trams no aptes per a les persones que tinguin vertígen. El congost de Montrebei i les pasarel·les de Montfalcó són camins estrets i amb moltíssima sensació de buit, i on les caigudes serien des d’una altura molt alta.

Riscos: caigudes des d’altures considerables. Terreny amb pedra solta favorable a les relliscades.

Condicions: Estar acostumat a caminar per camins de muntanya. No tenir por a les altures.

Edat mínima: 14 anys.

Preu: 25€. Socis del CER: 10% de descompte

Inclou: guiatge. 21% IVA. Assegurances RC i accidents

No inclou: el trànsfer en vaixell (20€) i el que no estigui especificat en l’apartat ‘Inclou’

Nombre mínim/màxim de participants: 5/15

Punt de trobada: Embarcador de Corçà

Punt d’inici de l’activitat guiada: Embarcador de Corçà

Desplaçament en cotxe: No

Recorregut: Embarcador – Pont del Seguer – Congost de Montrebei – Pasarel·les de Montfalcó – Montfalcó – Embarcador de Montfalcó

Distància:        12km                      

Desnivell positiu/negatiu: +550m / -550m

Horaris:

Punt de trobada: 8:15h                  

Temps caminant: 5h aprox.

Hora de finalització: 15:30h

Equip i material: calçat de muntanya. Menjar (esmorzar) i beguda. Barret i protector solar. Roba adient a l’època de l’any i condicions. Roba d’abric i Impermeable.

Mesures ambientals: Caminarem dins l’Espai d’interès Natural de la Serra del Montsec. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes.