Select Page

La Serra d’Ensija

El cap de la Gallina Pelada, amb 2310 metres d’altura, és el punt culminant de la Serra d’Ensija. Les vistes que ens ofereix sobre el Berguedà i l’Alt Urgell i especialment sobre el massís del Pedraforca són de primer ordre.

Un proposem una ruta circular sense gaires dificultats i apta per als que estigueu acostumats a caminar durant una jornada sencera. Pujarem al Serrat Voltor pel torrent de les Llobateres, i des d’allà anirem resseguint una fàcil carena fins al cim. La baixada la farem passant pel Refugi Delgado Úbeda i fins al punt de sortida

Dificultats: camins de muntanya mitjanament definits però on caldrà, puntualment, utilitzar les mans per progressar en l’ascens del Serrat Voltor (opcional)

Riscos: camins de muntanya irregulars i terreny inestable.

Condicions: Estar acostumat a caminar per camins irregulars

Edat mínima: 16 anys.

Preu: 25€. Socis del CER: 10% de descompte

Inclou: guiatge, assegurances, impostos i material de seguretat col·lectiu.

No inclou: el que no estigui especificat en l’apartat ‘Inclou’

Nombre mínim/màxim de participants: 4/15

Punt de trobada: Parking a la pista asfaltada del Coll de la Trapa a Vallcebre

Punt d’inici de l’activitat guiada: Parking.

Desplaçament en cotxe: no

Recorregut: Parking – torrent de les llobateres – Serrat Voltor – Cap de la Gallina Pelada – Refugi Delgado Úbeda – Parking

Distància: 11’5km                                  

Desnivell positiu/negatiu: +875m / -875m

Horaris:

Punt de trobada: 9h            

Temps caminant: 5h aprox.

Hora de finalització: 16h

Equip i material: calçat de muntanya de canya alta. Menjar (esmorzar i dinar) i beguda. Barret i protector solar (ulleres i crema solar). Roba adient a l’època de l’any i condicions. Roba d’abric i impermeable. Motxilla adequada. Bastons recomanables.

Mesures ambientals: Caminarem dins l’Espai Natural Protegit de la Serra d’Ensija i els Rasos de Peguera. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes.