Select Page

Informació i inscripcions:

 Formulari de contacte

a/e: info@guiesaixeus.com

Telf: 608.671.533

 

ESTELS DEL SUD

Quan pensem en una travessa per etapes el cap se’ns en va cap al Pirineu, o més enllà. Però al sud del país, a cavall entre la Terra Alta, el Montsià i el Baix Ebre a Catalunya; el Baix Maestrat, al País Valencià i el Matarranya, a l’Aragó, hi trobem el massís dels Ports. Aquest espai ha sabut conservar el seu vessant més salvatge i ferèstec, alhora que, amb la creació de la travessa ‘Estels del sud’, ens permet de conèixer els seus millors racons, els seus pobles i la seva gastronomia.

La ruta, de cinc etapes, i plena de contrastos, ens porta a conèixer els indrets més espectaculars del massís tot passant per boscos, pobles, coves, masies i estrets i envoltats d’uns paissatges que ens captivaran des del primer moment.

No és una ruta senzilla; cada dia farem uns 20km i desnivells d’uns 1000m; però l’esforç haurà valgut la pena quan arribem als finals d’etapa i poguem descansar i gaudir de la gastronomia als allotjaments on farem nit.

Dificultats: Ruta de 5 dies amb desnivells (+/-) de 1000m diaris. Camins de muntanya, en general senzills de transitar. Puntualment camins més feréstecs i algun tram on caldrà ajudar-se de les mans i/o amb equipament (passos equipats).

Riscos: exposició al buit, puntualment.

Condicions: Practicar senderisme habitualment i poder realitzar caminades amb desnivells durant jornades senceres.

Edat mínima: 16 anys.

Preu (€): XXX€. Socis CER: 10% de descompte

Inclou: El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, el guiatge els 5 dies de la ruta, l’assegurança d’accidents i de responsabilitat civil i l’allotjament en modalitat de pensió completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

No inclou: el desplaçament fins al punt d’inici de la ruta, els extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres…), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (trànsfers, canvis en refugis…). Transport d’equipatges entre allotjaments (opcional).

Molt important: per conèixer les condicions de pagament feu clic aquí

Nombre mínim/màxim de participants: 4/6

Punt de trobada: lo Corral d’Arnes, al poble d’Arnes, el dissabte 4 d’abril a les 19h

Punt d’inici de l’activitat guiada: Arnes

Desplaçament en cotxe: No.

Recorregut: Arnes – Paüls – Refugi Caro – Refugi Font Ferrera – Besseit

Per conèixer amb més detall el recorregut podeu fer clic aquí

Distància: 105km (aprox)                       

Desnivell positiu/negatiu: +5300m / -5300m

Horaris:

Inici/Punt de trobada: el dissabte 4 d’abril, a les 19h a Arnes, on farem la presentació del grup i la revisió de material.

Jornades de 8 a 9 hores d’activitat.

Finalització: dijous, 9 d’abril, a Arnes cap a les 18h

Equip i material: Roba de muntanya: jaqueta paravent, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta, guants, buff i gorro. Roba de recanvi per canviar-se als allotjaments. Per la pluja: capelina i funda impermeable per a la motxilla. Protecció solar: gorra, ulleres, crema i protector labial. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons. Estris de neteja personal.

Mesures ambientals: Caminarem dins el Parc Natural dels Ports. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes pel Parc.