Select Page

Informació i inscripcions:

 Formulari de contacte

a/e: info@guiesaixeus.com

Telf: 608.671.533

 

Camins del ferro

La Vallferrera i la Vall de Cardós formaven, antigament, una unitat coneguda com la “Ribera del ferri”, per l’abundància d’aquest element i per l’explotació que se’n feia.

Amb aquesta ruta per etapes us proposem recórrer aquestes dues valls i conèixer-ne els elements més significatius: pobles, passos de muntanya, estanys, boscos, bordes, geologia, flora i fauna…

És una ruta exigent, cada dia caminarem uns 1000m de desnivell i una mitjana d’uns 15km, amb una ‘etapa reina’ de 1500m de desnivell positiu i 20km. Tot i això no comporta cap punt especialment complicat ni difícil, i és apta per a totes aquelles persones acostumades a caminar durant tot el dia i durant uns quants dies seguits.

Dificultats: Ruta de 6 dies amb desnivells (+/-) de 1000m diaris (1 dia amb desnivell positiu de 1500m). Camins de muntanya, en general senzills de transitar. Puntualment camins més feréstecs i algun tram on podem trobar neu.  Es pot adaptar per a poder-la fer en 4 o 5 dies retallant la primera i/o última etapa

Riscos: plaques de neu, puntualment.

Condicions: Practicar senderisme habitualment i poder realitzar caminades amb desnivells durant jornades senceres i de forma continuada.

Edat mínima: 18 anys.

Preu (€): 555€ (de 8 a 12 persones: 510€). Socis del CER: 10% de descompte

Inclou: El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, les reserves als allotjaments, el guiatge durant els 6 dies de la ruta, l’assegurança d’accidents i de responsabilitat civil i l’allotjament en modalitat de pensió completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent). Trànsfer en vehicle privat d’Alins a Àreu. Trànsfer en vehicle privat de Lladorre a Llavorsí.

No inclou: el desplaçament fins al punt d’inici de la ruta, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres…), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (trànsfers, canvis en refugis…).

Nombre mínim/màxim de participants: 4/12

Punt de trobada: Llavorsí. Aparcament davant el càmping Riberies

Punt d’inici de l’activitat guiada: Llavorsí

Desplaçament en cotxe: No.

Recorregut: Llavorsí – Refugi Gall Fer- Alins – Àreu – Refugi Vallferrera – Refugi Certascan – Refugi La Pleta – Estaon – Lladorre

Distància: 95km                      

Desnivell positiu/negatiu: +5500m / -5300m

Horaris:

Punt de trobada: dilluns                   

Temps caminant: 8-9h cada dia, aprox.

Hora de finalització: dissabte, cap al migdia

Equip i material: Roba de muntanya: jaqueta paravent, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i curts i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta, guants, buff i gorro. Roba de recanvi per canviar-se als refugis. Per la pluja: capelina i funda impermeable per a la motxilla. Protecció solar: gorra, ulleres, crema i protector labial. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons. Estris de neteja personal.

Mesures ambientals: Caminarem dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Cal seguir les normes de protecció del medi ambient establertes pel Parc.